Shtatë të shtëna mbi veturën e shqiptarit, mësohet shkaku i plagosjes së rëndë në Gjermani

Personi i armatosur ka qëlluar në drejtim të veturës nga trotuari. Shtatë të shtëna në mes të ditës. A ishte xhelozia motivi i sulmit të vrasjes?

Viktima: Naim Sh. (55), drejtor menaxhues i një kompanie ndërtimi nga Lichterfelde. Ai është në spital, të paktën një nga shtatë plumbat e ka goditur në shpatull.

Të mërkurën pasdite ai ishte pas timonit të Audi A5 Cabrio, duke vozitur përgjatë Dolgenseestrase në Friedrichsfelde. Është ora 13:30 kur papritur i shfaqet një burrë i cili mban në dorë një armë. Autori synon veturën e tij dhe tërheq këmbëzën!

Sipas prokurorit të lartë publik Sebastian Büchner, zëdhënës i zyrës së prokurorisë publike të Berlinit, “viktima nuk është lënduar rëndë”.

Por ka të dhëna për fajtorin. Sipas informacioneve të gazetës “Bild”, policia është në kërkim të Afrim B. (45) në të gjithë qytetin. Oficerët janë udhëzuar të përdorin vetëmbrojtje pasi ai mund të jetë ende i armatosur, transmeton portali Shtegu.

Martin Kröger, zëdhënës i senatorit të drejtësisë Lena Kreck (majtas): “Ekziston dyshimi se vrasësi është një kriminel i kërkuar që u arratis nga burgu i hapur më 4 tetor”.

Senatori i Drejtësisë kishte njoftuar tashmë anëtarët e Komisionit Ligjor të mërkurën menjëherë pas të shtënave në Lichtenberg.

Afrim B. dhe Naim Sh. janë me prejardhje nga Kosova. Siç mësoi gazeta “Bild”, kontraktori mësohet se ka pasur një lidhje me ish-gruan e sulmuesit.