Shuhet dilema. Çfarë ndodh me trurin në minutat e para pas vdekjes?

Edhe pas vdekjes truri i njeriut vazhdon të funksionojë për rreth pesë minuta, që do të thotë që një person potencialisht mund të kthehet në jetë.

Shkencëtarët besojnë se mund të jenë një hap më afër zbulimit të një prej mistereve të mëdha që ka mbushur njerëzimin për qindra vjet, shkruan Mirror.

Studiuesit kanë ndërtuar një “tablo” të ndërlikuar të asaj që ndodh brenda trurit të njeriut kur vdes.

Ata kanë zbuluar se edhe pas vdekjes truri i njeriut vazhdon të funksionojë për rreth pesë minuta, domethënë që një person potencialisht mund të kthehet në jetë.

Por që pas kësaj kohe heshtet aktiviteti elektrik në trurin tuaj duke shkaktuar mbylljen e tij, duke e bërë të pamundur ringjalljen. Shkencëtarët e bënë zbulimin pas ekzaminimit të nëntë pacientëve.

Ekipi i neurologëve vëzhgoi sinjale elektrike në trurin e nëntë njerëzve kur vdiqën. Qelizat fillojnë të vdesin kur gjaku ndalon së rrjedhuri.

Pas kësaj, ata merren me furnizime me energji rezervë, prandaj ekspertët besojnë se ata mund të vazhdojnë të funksionojnë për një kohë relativisht të gjatë pasi zemra të ketë ndalur rrahjen.

Por kjo çon në një thyerje të barrierave midis joneve në tru, të njohura si përhapja e depolarizimit ose përhapja e depresionit.

Ajo dërgon neuronet në një periudhë energjie jashtëzakonisht të lartë, e cila pasohet nga një heshtje e papritur dhe e përhershme. /k.k/noa.al/