Si duhet mbrojtur shqiptarët e Maqedonisë nga asimilimi…

Ermira Selimi

Për tu mbrojtur shqiptarët e Maqedonisë nga asimilimi, hapi i parë duhet të jetë

1.Pastrimi i shkollave fillore dhe të mesme nga pedagogët misionar pa diploma. Të cilët shpërndajnë propaganda anti shqiptare, urrejtje, anti vlera kombëtare.

2.Duhet të mbyllen të gjitha kurset “falas”në Shkup, të cilat financohen nga organizatat turke. Sidomos në Çarshi, Çair, Shkup Veri dhe në zonat rrurrale në anën e Karshiakes dhe Dervenit.

3.Universitetet duhet të kontrollohen, duhet të pastrohen, ata tē “ashtëquajtur”profesora që merren me Skënderbeun, Nënën Terezë, që më shumë luajnë rolin hoxhë se profesorë duhet të largohen nga Universitetet.

4.Shtypshkronjat që shtypin “djallēzi” dhe tradhëti duhet të mbyllen.

5.Duhet të kontrollohen institucionet fetare dhe klerikët fetarë në to.

Këtë nē dorē e kanë Partitë Politike në RMV.

Duhet bashkë Pozitë dhe Opozitë ta shpëtojmë kombin nga propagandat hipokrite turke. Nuk kemi kohë pasiqë situata është alarmante….. Komuna e Çairit urgjent duhet të merret me kurset që janë hapur falas, nuk dihet ende se a janë me leje ose jo? Ato duhet të mbyllen.

Por situata çdo ditë e mē shumë përshkallēzohet më keq, kemi nevojë pēr ndimē.

P.S.

Deklarata e Scholz nuk është fake news, pasiqë të gjithë ambasadat e huaja në RMV janë në përcjellje të situatave. Ju lutem ndimë!