Si i përcjell Edi Rama mesazhet për copëtimin të shqiptarisë

Arben LLALLA

Kryeministri Edi Rama shumë vite është financuar nga multimilioneri grek Sokratis Kokkali komunikim administrativ dhe shkencat politike, nga ky grek janë financuar edhe disa ministra të tjerë të kabinetit Rama2. Për të çuar Shqipërinë drejtë shkatërrimit Edi Rama përdori një fjalor ekstremistë nacionalistë duke krijuar simpati tek shqiptarët dhe nxituar kërkesat ruso-greke-serbe tek partnerët e shqiptarëve si SHBA dhe BE, se Edi Rama kërkon ndryshimin e kufijve. Në fillim Rama në nëntor 2016 në Kuvendin e Shqipërisë deklarojë: Vangjel!, Në qoftë se nuk të pëlqen çam s’ka problem, janë shqiptarë, në qoftë se nuk të pëlqen çështje çame s’ka problem, është çështje shqiptare, deh për këtë çështje kemi të gjithë të drejtën të kërkojmë zgjidhej bazuar në të drejtën ndërkombëtare”.

Nëse e zbërthejmë këtë deklaratë të Edi Ramës kuptojmë kërkesën e Nikos Kotzias për heqjen nga çdo literaturë shqipe termin Çam dhe Çamëri të bërë në shkurt 2017. Pra, idenë për ta hequr këtë term e hodhi Edi Rama i cili do t’ju thotë shqiptare Nuk ka asnjë problem përse nuk ju themi çam apo Çamëri, ata thjeshtë janë shqiptarë të Greqisë. Por Rama dhe shqiptarët duhet ta kuptojnë se shqiptarët në Greqia ndahen në disa kategori: 1.Ata që quhen arvanitas, themelues të shtetit greke, ku përjashtohen shqiptarët në trojet etnike në Çamëri nga Arta(Filati, Gumenica, Parga, etj), Konica, Kosturi dhe Follorina. 2.Minoriteti shqiptar i njohur nga Marrëveshja e Lozanës 1923-1924. Në këtë kategori hyjnë shqiptarët që banojnë në territorin e Greqisë nga Traka greke, Kavalla, Ksanthi dhe deri në Çamëri. 3.Emigrantët shqiptar të pas viteve 1990, të cilët kanë përfituar shtetësinë greke, por nuk ju njihet kombësia shqiptare si dhe besimi fetar mysliman.

            Për të nxitur ndarjen e Kosovës Edi Rama provokojë me qëllim se nëse Shqipëria nuk anëtarësohet në BE do bashkohet me Kosovës. Kjo deklaratë e qëllimshme e Ramës dërgojë uji tek mulliri i Rusisë dhe këlyshëve të tyre si serbi, greku, bullgari, rumuni, etj., të cilët kërkuan njohjen e minoriteteve të tyre si dhe teorinë që Kosova më mirë të ndahet midis Shqipërisë dhe Serbisë, ndërsa Greqia le të ketë një influencë ekskluzive në jugun e Shqipërisë, pra Autonomi të Veriut të Epirit. Pas gjithë këtij plani Edi Rama do rrahë gjoksin duke u thënë shqiptarëve se bashkuam Kosovën me Shqipërinë. Por shqiptarët nuk kanë nevojë për bashkim me troje të sakatuara duke humbur përgjithmonë pjesët më historike siç janë Çamëria, Presheva, Mitrovica, etj. Deklarata e kryeministrit Rama pë bashkimin e Kosovës me Shqipërinë bëri që Kuvendi i deputetëve Botëror të Ortodoksëve të lëvizi duke paraqitur projektet për copëtimin e shqiptarisë.

            Provokimin tjetër Edi Rama e bëri me partitë politike shqiptare të ashtuquajturën Platforma Politike Kombëtare, e cila ishte një bllof, por që ngriti gjithë atë pluhur në politikën e Ballkanit. Koha tregoj se s’kishte asnjë Marrëveshje midis partive politike shqiptare të Maqedonisë, asnjë Platformë Kombëtare. Edhe në këtë rast të humbur dolën shqiptarët e Maqedonisë si nga ana politike ashtu edhe nga ajo kombëtare. Partia BESA u përça, ASH u dobësua sa doli edhe nga qeveria Zaevit, BDI tregoj edhe njëherë se nuk i interesojnë çështjet kombëtare, por vetëm ato të përfitimeve afatShkurtra ekonomike. Shkurt, dështimi i teorisë oratorike e Edi Ramës për Platformën Politike Kombëtare të partive shqiptare në Maqedonia dhe zyrtarizimin e gjuhës shqipe, çoji votuesit shqiptar drejtë partive politike sllavo-maqedonase LSDM dhe VMRO.

            Për shqiptarët e Malit të Zi dhe të Preshevës nuk kemi çfarë të themi, ata kanë mëse 10 vite që ndihet të braktisur si nga Prishtina ashtu edhe Tirana.

Po folur për izolimin total të PDIU partisë së Çështjeve Kombëtare, në veçanti asaj Çame ku Saimir Tahiri kishte detyrën e asgjësimin e votave të PDIU në qarkun e Tiranës me qëllim për mos të dalë deputet Shpëtim Idrizi. Ndërsa Leskaj dhe Gjiknuri, detyrën për të ndikuar tek njerëzit e besueshëm të PS që të votonin në qarkun e Vlorës PD, me qëllim që Vangjel Dule të dilte deputet sepse ishte i përfshirë në listën e saj, numër tre dhe rrezikohej të mos të dilte deputet.

Për fatin e keq shqiptarët ndodhen sot pas asnjë Institucion Akademik të shëndosh mendjesor sepse qeveria Rama qëllimisht po provokon duke matur pulsin e klasës intelektuale si vonesat e rrogave të profesorëve universitar, shkatërrimin e teatrit, atje ku mëndja kthjellohet qetë, ngrirje të Akademisë së Shkencave të Shqipërisë. Shkurt shkatërrimin shkencor dhe kulturor të kombit.

            Eksperimenti do të vazhdojë ende me shqiptarët nga Edi Rama sepse edhe ai vetë është prodhim i një eksperimenti.

            Kryeministri Rama mendon se i ka hedhur hi syve të shqiptarëve duke i varfëruar, duke i nënshtruar, duke i burgosur për mos pagesë të rrymës apo ujit të pijshëm, por historia e shqiptarisë ka treguar se gjithnjë gjërat janë lëvizur për mirë nga shqiptarët që jetojnë dhe punojnë në vendet perëndimore dhe jo nga shkollat sllave e greke.