Si të fikni dritat me Google

0

“Smart Light” janë krijimi më efikas dhe i vlefshëm së fundmi. Sepse jo vetëm që ndihmojnë në kursim energjie, por edhe nuk i ke merak nëse i ke lënë ndezur dhe nuk je në shtëpi.

Kështu Google Assitant vendosi ta përmirësonte diçka të tillë, duke mundësuar fikjen dhe ndezjen e dritave sipas një kohe specifike.

Për shembull, nëse i kërkoni Google Assitant t’i fikë dritat në orën 23:00 dhe t’i ndezë pas 10 minutash, kjo do të ndodhë sipas kësaj komande, apo bazuar edhe në lindjen dhe perëndimin e diellit.

Kjo mundësohet nga opsioni Schedule Action, që Google e shtoi në fund të këtij muaji. Por problemi qëndron që ende duhet përmirësim, pasi nëse një komandë vihet në zbatim, nuk kthehet dot mbrapsht, pra nuk mundet t’i anulosh këto veprime./tvklan.al