Skenari perfekt i Ali Ahmetit për futjen dhe djegien e ASH ne Qeveri?!

Sulejman Mehazi

Politike e Ali Ahmetit me Grubin, “Grupin e zjarrit”, dhe ASH-në e Taravarit në qeveri

Pasi ASH-ja, ALTERNATIVA, PDSH-ja lakmojnë qeverinë e BDI-së atëherë do ishte më mirë që partitë e lartëpërmendura të shkriheshin në një, BDI, pse po na përçajnë kot?
Shqiptarët e RMV-së do ta kishin më lehtë me opozitarizmin e “Grupit të zjarrit” brenda BDI-së që janë kundër Grubit ama me kryetarin e BDI-së, Ali Ahmetin, dhe Besës që është jashtë BDI-së e qeverisë.

Loja e Ali Ahmetit me “Grupin e zjarrit” është një përgatitje e fuqishme për zgjedhjet e ardhshme parlamentare, në qendër të kësaj loje të BDI-së është zëvendëskryeministri i parë Artan Grubi i cili së bashku me Ali Ahmetin gjatë zgjedhjeve të ardhshme parlamentare do bëhen shënues të golave zgjedhore-votuese.
Loja e BDI-së në mes “Grupit të zjarrit” dhe Grubit do zgjas deri në momentin e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare, kështu që para zgjedhjeve parlamentare Ali Ahmet për t’u pajtuar me shokët e vjetër të “Zjarrit” do “sakrifikonte” avansonte qendërsulmuesin politik Artan Grubin nga zëvendësministër të parë në kryeministër të RMV-së, në anën tjetër Ali Ahmeti do ua plotësonte dëshirat shokëve të tij të dashur të “Zjarrit” me lëvizjen e karrikes së Grubit nga një post në post të përkohshëm të kryeministrit.

Në anën tjetër kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti, për të mposhtur bashkimin e “horrave” të ASH-së e Besës në Gostivar e Tetovë qëllimshëm e pranon partinë e Taravarit në qeveri që gjatë zgjedhjeve të ardhshme parlamentare të inatos ASH-në e Besën për të mos koalicionuar këto dy parti në zonën më të fuqishme shqiptare të Pollogut.

Loja e BDI-së është që me xhokerin politik të Grubit dhe “Grupit të zjarrit” të tij të forconte zonën e Shkupit, duke e larguar Artan Grubin për tè fuqizuar zonat e Çairit, Sarajit Kumanovës, kurse me hyrjen e ASH-së në qeveri, BDI-ja në zonën gjashtë të Pollogut gjatë zgjedhjeve të ardhshme parlamentare të përçante Besën me ASH-në për të fituar përsëri BDI-ja në këtë zonë vendimtare.

@S.Mehazi