Sllovenia lehtëson kufizimet pas rënies së rasteve me koronavirus

Sllovenia është një tjetër vend evropian që ka lehtësuar kufizimet pas rënies së infeksioneve me COVID-19.

Sot, tarracat e kafeneve dhe restoranteve janë rihapur për herë të parë në gjashtë muaj në shumicën e 12 rajoneve të vendit. Ato mbeten të mbyllura në katër rajone, përfshirë kryeqytetin Ljubljana, ku rastet mbeten të larta.

Masat e rrepta të distancimit shoqëror janë ende në fuqi dhe darkat duhet të jenë të paktën 1.5 metra larg njëri-tjetrit. Sllovenia, e cila ka një popullsi prej dy milionë banorësh, ka raportuar më shumë se 4,160 vdekje nga koronavirusi.