Studentët e UT-së realizuan vizitë studimore në Shtëpinë edukuese-përmirësuese (FOTO)

Iliria News Agency
Iliria News Agency

24 Mars, 2023

Një grup studentësh nga Fakulteti Pedagogjik dhe Fakulteti Filozofik qëndruan për vizitë studimore në Shtëpinë edukuese-përmirësuese Tetovë – Vollkovi, në të cilin ekzekutohet masa edukuese “Dërgim në shtëpi edukuese-përmirësuese për fëmijët e gjinisë mashkullore të cilët kanë rënë ndesh me ligjin”.

Studentët e programeve studimore Pedagogji profesionale nga Fakulteti Pedagogjik dhe programi studimor Punë sociale dhe mbrojtje sociale nga Fakulteti Filozofik, gjatë vizitës në këtë shtëpi patën mundësi që për së afërmi të njihen me trajtimin, kushtet e institucionit dhe aktivitetet e ndryshme në të cilat marrin pjesë fëmijët dhe ekipi profesional, të cilat kanë për qëllim risocializimin, riedukimin dhe zhvillimin e drejtë të fëmijëve, siç janë: punëtoritë grupore dhe individuale, të cilat kanë natyrë psikologjike për përvetësim dhe zhvillim të shprehive pozitive, të veçorive vlerësuese; kurse për aftësim në profesione të caktuara, të cilat ndihmojnë fëmijët të zhvillojnë aftësi të ndryshme, dhe shumë alternativa të tjera, me të cilat në mënyrë kreative e plotësojnë kohën e lirë me aktivitete kulturore, argëtuese dhe sportive.

Këto angazhime i ndihmojnë fëmijët të përgatiten për tregun e punës jashtë institucionit dhe për integrim në shoqëri. Studentët tanë, të shoqëruar nga Prof. Dr. Besa Havziu dhe Mr. Sc. Nazmije Shaqiri u pritën nga drejtori Daniel Antoski dhe ekipi i tij, në mesin e të cilëve psikologë, pedagogë, punëtorë socialë dhe të punësuarit e tjerë, të cilët i njoftuan studentët për aktivitetet e sipërpërmendura. Me përfundimin e kësaj vizite, drejtuesit e entit Shtëpia edukuese-përmirësuese u dakorduan me studentët dhe profesorët e tyre që bashkëpunimin ta vazhdojë edhe në të ardhmen, me qëllim që nga këto vizita të fitojnë njohuri praktike rreth rolit të pedagogut dhe punëtorit social në risocializimin e fëmijëve.

https://www.facebook.com/unite.edu.mk/posts/527561062875098

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

droge

Aksion i përbashkët Maqedoni – Greqi, kapen 160 kg kokainë me vlerë 10 milionë euro

permbarues

VIDEO/Përmbaruesi ia mori shqiptarit nga Shkupi parcelën 470.000 euro, për borxh 30 mijë euro

pendarovski-nato

Pendarovski: NATO s’do të lejojë zgjerimin e konflikteve jashtë veriut të Kosovës

aksident

Aksident i rëndë në Maqedoni, tre të vdekur, mes tyre një 15 vjeçare

kroacia

Kroacia ja mori krejt punëtorët sezonal Maqedonisë së Veriut

Fatmir-Bytyqi

Bytyqi: Kemi mbështetjen e miqve tanë europianë, të marrim një vendim të guximshëm si shtet, Europa është shtëpia jonë

treg pazar domate

VMRO-DPMNE: Domatet dhe trangujt përplot me plumb, kadmium dhe arsenik

supermarketet-800x445

Qytetarët kritika Qeverisë: Ngrirja dhe shkrirja e çmimeve nuk dha rezultate

Polici-a-2-750x430

Humbin jetën një vajzë dhe një grua në aksidentin në rrugën Shtip – Milladinovci, komunikacioni riorientohet përgjatë rrugës së vjetër rajonale

INFO

NA NDIQ