Studimi: Ajri i ndotur i bën njerëzit më budallenj

0

kspozimi ndaj ndotjes toksike të ajrit në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon inteligjencën, sipas hulumtimeve të reja.
Studimi me bazë në Kinë, i titulluar “Ndikimi i ekspozimit ndaj ndotjes së ajrit në përformancën njohëse”, ka gjetur se nivelet e larta të ndotjes mund të çojnë në çalime të mëdha në rezultatet e testimit në gjuhë dhe aritmetikë, transmeton lajmi.net.

Ndikimi mesatar ishte i barabartë me humbjen e një viti të një personi në shkollë.

Dëmi në inteligjencë ishte më i keq për ata mbi moshën 64 vjeçe, me pasoja serioze të vërejtura nga ekipi hulumtues.