Studimi/ Femrat duan që seksi të zgjasë 25 minuta, por në fakt…

Kur flasim për seksin, pritshmëria dhe realiteti mund të kenë dy përfundime të kundërta. Një anketë e pak kohëve më parë mbi kohëzgajtjen e seksit është shembull perfekt i kësaj.

Hulumtimi ka anketuar 3836 meshkuj dhe femra. I ka pyetur sa do të dëshironin të zgjaste seksi. Jo paraloja, por vetëm “ngjarja kryesore”.

Femrat kanë thënë që seksi i tyre ideal duhet të zgjaste 25 minuta e 51 sekonda. Meshkujt mesatarisht janë përgjigjur 25 minuta e 43 sekonda.

Por këta numra pothuajse identikë nuk i janë përgjigjur realitetit se çfarë vërtet ndodh në dhomën e gjumit.

Mesatarisht, seksi zgjat rreth 16 minuta, ka treguar hulumtimi. Rezultatet janë ndarë edhe sipas shteteve: Në SHBA meshkujt dhe femrat kanë bërë seks për 17 minuta e 5 sekonda.

Kanadezët janë të dytët me 17 minuta, ndërkaq pasojnë britanikët te të cilët seksi mesatarisht ka zgjatur 16 minuta e 58 sekonda.

Sipas hulumtimit të bërë, meshkujt në moshën 30-vjeçare janë më të qëndrueshëm dhe kanë “rezultate” më të mira sesa meshkujt më të vjetër, por edhe se ata më të rinj. /Mapo/