Ta dhjefsha dërzhavën

0

Zejni Bilalli – Ukshetina

Krejt, ama krejt bash munden me u bô, aman çekjo dërzhava nuk bôhet për shtatçin mijë bajrama. Qysh mor, po kjo nuk ka asnjë isharet se mund t’ ujdiset ndonjiherë.

Të t’a tollovejse tagarin nji buzaran, të ti bôje hoshaf milicët, gjykatësit, prokurorët, me nji llaf të ta përshorje kit iqimatin, ene hala të kijesh sej e ftejrë t’dalish si penul të gjajsh sebep? More lij arsyetimet, shko kape dalekovodin me dorë bre t’a dhefsha namuzin! E ke pru punën deri aty, sa t’lujnë herdhet mangupët me ty. Varru bre, gjindihalli çuditët! Po ku e kije hallin bre specaxhiu i Strumicës të bôjsh alleshveresh me manguparinë e Shkupit, bre avradiin sikim?

Auuu, kur e pash Bokin me setren krahëve, haaaa , t’ui përdredhë bythët me çantën me pare…hahaa!!! Ene hala e mban ministër Oliver Spasovskin dhe prokuror atë utrabecin Jolevskin? More jo dorëhekje por shko hiçi zhak me sinxhirë, bre gratë va …., me këto don t’majsh iqimat?

Hajt tët tham nji llaf puçi, prapë m’dhemesh, ije i ri, mapa ene nusen t’re e kije, shejf mos ja thijsh donjanit ruuup e krauuu, merri punët me azganllëk dhe përdridhi k’to shibicarët e Shkupit se vazelinin mirë e bône gratis( sagllam ke dijtë donisend), aman bônë mejrë që enr në Idrizovë të çojsh kreveta dyshe, se atej dot prese Boki….auuu, shumë do të vrasë pi përmas, do t’bôje shoshë kah bythët Boki!!!