ASH dhe Qeveria, kushtet dhe a do të jetë pjesë e ministrave, Taravari flet për Sitel

Kryetari i ASH-së, Arben Taravari deklaroi sonte në TV Sitel se partia që drejton ai akoma është parti opozitare dhe gjithçka ende mbetet në lojë.

Sipas tij, në parti ka qëndrime pro dhe kundër hyrjes në Qeveri, por se kryesia qendrore do të vendosë të premten nëse do të bëhen pjesë e Qeverisë.

Mesazhet e përfaqësuesve ndërkombëtarë, sipas Taravarit, janë të qarta se duhet të kalojnë ndryshimet kushtetuese që vendi të ecë përpara.

“Të hysh në Qeveri me skandale është e vështirë dhe mund të ndikojë në vlerësimet tona, por ndonjëherë qytetarët dhe shoqëria janë më të rëndësishme se partia. I shihni mesazhet e të gjithë aktorëve përkatës, ku të gjithë thonë se është mirë që vendi të vazhdojë negociatat së bashku me Shqipërinë. Është shumë e papërgjegjshme të thuash “do shkojmë në zgjedhje”. Mesazhet nga faktori ndërkombëtar janë “fillimi i negociatave”. Nëse qeveria konfirmon se mund të sigurojë 80 vota, ky është kusht. Le të bëjmë një konsensus që të hapim Kushtetutën dhe pastaj po, të shkojmë në zgjedhje të parakohshme në qershor ose shtator, në atë rast nuk do të hyjmë në Qeveri. Pra, nuk do të hynim në një lëvizje të rrezikshme nëse nuk bëhen ndryshime kushtetuese. Nëse kemi garanci nga VMRO-DPMNE se do të fillojmë ndryshimet kushtetuese, le t’i kalojmë dy fazat dhe të shkojmë në zgjedhje në qershor ose shtator. Të gjejmë së bashku një zgjidhje, të gjejmë 80 vota dhe të fillojmë negociatat”, tha Taravari në paraqitjen e tij në TV Sitel.

Sipas tij, nëse situata shihet nga këndvështrimi partiak, atëherë siç thotë ai ASH është kritiku më i madh i Qeverisë. Taravari ka konfirmuar se në rast të hyrjes së partisë së tij në Qeveri, nuk do të largohet nga posti i kryetarit të Gostivarit që e mban aktualisht.

” Kam marrë mbështetje nga qytetarët për ta çuar mandatin deri në fund. Mendoj se është e pavlerë të dalësh në pension dhe të jesh ministër, dhe në ASH ka shumë mjekë cilësor”, tha kreu i Aleancës për Shqiptarët, duke shtuar se ende nuk është rënë dakord asgjë konkrete me koalicionin qeveritar në lidhje me ndonjë ndarjen e posteve apo ministrive ministrore. (INA)