Të Gjelbrit dëshirojnë të vendosin kufirin e shpejtësisë në autostradat gjermane

0

Partia politike gjermane Të Gjelbrit dëshiron të nisë një votim në mes të tetorit në parlament për të kufizuar shpejtësinë maksimale të lejuar në autostradë. Autostrada gjermane është e famshme për pjesët e saj pa kufirin e shpejtësisë, dhe Të Gjelbrit duan të prezantojnë një kufi unik prej 130 km/orë, transmeton KosovaPress. “Kufizimi i shpejtësisë do të ishte zëri i arsyes për ndriçimin e shoqërisë së shekullit 21”, tha anëtari i Të Gjelbërve Jam Ozdemir, kreu i Komitetit të Transportit në Bundestagun gjerman. Kufiri i shpejtësisë në autostradë janë pjesë e një pakete masash mjedisore, por Të Gjelbrit përballen me kritika të ashpra, transmeton Kosova Press. Ministri i Transportit Andreas Scheuer thekson se “imponimi i rregullave nga Të Gjelbrit” duhet të ndalet dhe se përparimi mjedisor kërkon teknologji të re, jo ndalime të vjetra. Sidoqoftë, mbështetja për Të Gjelbrit u dha nga Sindikata e Policisë, por jo për shkak të shqetësimeve mjedisore. Në një sondazh të AutoBild që duhet të kufizojë shpejtësinë maksimale në autostradë, gati 80 për qind e të anketuarve janë kundër idesë.