Të ndalohen cigaret elektronike në restorante, qytetarët i dërgojnë mesazh autoriteteve

Të ndalohen cigaret elektronike në restorante, qytetarët i dërgojnë mesazh autoriteteve

Cigaret elektronike, të cilat sipas shumë studimeve botërore kanë një ndikim negativ në shëndet, duhet të ndalohen në ambiente të mbyllura.

Këtë e ka treguar anketa e realizuar nga Skopje Info përmes profilit në Instagram, në të cilën kanë shprehur mendimin e tyre mbi 2500 përdorues të Instagramit. Nga numri i përgjithshëm i përdoruesve të Instagramit të anketuar, rreth 73 për qind besojnë se ata duhet të ndalohen në ambiente të mbyllura.

Sondazhi vjen pas një sërë studimesh të publikuara në mediat botërore, të cilat synonin të sugjeronin se cigaret elektronike janë të dëmshme dhe pas vendimit të autoriteteve shëndetësore maqedonase që thonë se ato janë variant më i shëndetshëm i cigareve standarde dhe mund të konsumohen në ambiente të mbyllura. ambientet e objekteve hotelierike dhe lokaleve.

Pak ditë më parë, revista Healthline publikoi një artikull ku thuhej se cigaret elektronike janë minimalisht më pak të dëmshme se cigaret e zakonshme, por ato shkaktojnë dëme në enët e gjakut dhe probleme të tjera shëndetësore dhe probabiliteti për të lënë duhanin është pothuajse inekzistent. (INA)