Të zbardhen keqpërdorimet në onkologji dhe repartet e tjera, Qeveria e hesht skandalin

Kjo qeveri, kampione e skandaleve, tenton që të njëjtat t’i relativizojë dhe t’i dërgojë në harresë. Është kjo një praktikë disavjeçare e cila dëmton shumë qytetarët dhe imazhin e institucioneve publike.
Sistemi shëndetësor po përjeton grushtime të njëpasnjëshme dhe rëndohet edhe më shumë funksionimi i saj si një ndër fushat më të rëndësishme në shoqërinë njerëzore, ndërsa Qeveria nuk ndërmerr asnjë hap konkret për zbardhjen e aferave të shumta.
Klinika Universitare e Onkologjisë qe disa muaj dridhet nga afera e keqpërdorimit të ilaçeve, të cilat në emër të pacientëve të vdekur u aplikohen pacientëve privat dhe kështu në mënyrë të paligjshme pasuron pjesë të menaxhmentit, por edhe të punësuarve të tjerë në klinikë. Drejtori mjekësor, Dr. Nino Vasev, dha dorëheqje, ndërsa Drejtori organizativ, Nehat Nuhi, ende vazhdon të kryej funksionin e tij edhe pse ka indikacione të sigurta se edhe ai është pjesë e keqpërdorimeve. Sipas informacioneve, një grup i të punësuarve i kanë paraqitur si të sëmurë të afërmit e tyre me diagnoza onkologjike C.34, D.64.9, C.34.9, të trajtuar gjoja me barna të shtrenjta, por asnjëherë nuk kanë qenë të hospitalizuar dhe ju mungojnë rezultatet patohistologjike, gjë që edhe më shumë e vërteton krimin e organizuar.
Aleanca për Shqiptarët kërkon nga Revizioni Shtetëror që sa më shpejt të jetë e mundur të hulumtojë rastin në fjalë dhe të procesohet nga prokuroria publike, me mundësi të zgjerimit edhe në klinikat tjera. E gjithë kjo për t’i dhënë fund këtij zinxhiri krimi i cili është shumë i dëmshëm për buxhetin edhe ashtu të ulët të institucioneve publike shëndetësore.
Departamenti për Shëndetësi – ASH