Telashet e çiftit shqiptar nga Zvicra për t`i vënë djalit emrin Lyrian në Maqedoni

Deformimi i emrave shqip në Maqedoninë e Veriut – Problemet që po u shkakton alfabeti cirilik. Heshtja e politikanëve shqiptarë të Maqedonisë së Veriut tregon (pa)fuqinë e tyre karshi një problemi madhor që ju shkakton telashe të theksuara familjeve të tëra shqiptare të Maqedonisë, me emra e mbiemra të deformuar në dokumente zyrtare të udhëtimit.

Luljeta dhe Lavdrimi ishin fëmijë kur familjet e tyre kishin emigruar në Zvicër. Ata u rritën larg vendlindjes, por pa e shkëputur asnjëherë kontaktin me vendin e prejardhjes. Luljeta nga Gjilani dhe Lavdrimi nga Struga e Maqedonisë së Veriut janë një bashkim i zakonshëm i shqiptarëve të Zvicrës. Për më tepër lexojeni storjen e Albinfo.ch