Tërhiqet nga detyra një ministër në Maqedoni, në pritje ndryshime në kabinetin e Kovaçevski

Ministri i Vetëqeverisjes Lokale dhe lideri i Partisë Liberal Demokrate, Goran Milevski, planifikon të tërhiqet nga detyrat e tij, ndërsa sipas informacioneve të Fokus, ai po mendon edhe për tërheqje të plotë nga politika.

Sipas informacioneve jozyrtare të revistës, Milevski fillimisht do të largohet nga posti ministror, ​​ndërsa postin e partisë do ta mbajë deri në kongresin e radhës të rregullt, i cili duhet të mbahet deri në fund të vitit.

Kandidatja më serioze për kryetaren e re të Liberal Demokratëve është deputetja Monika Zajkova, e cila duhet të marrë pozitën në kongresin e rregullt që do të mbahet deri në fund të vitit, mëson Fokus.

Sa i përket ministrit të ri të vetëqeverisjes lokale, bashkëbiseduesit e Focus theksojnë se në garën më të ngushtë janë dy kandidatë, mes tyre ish-kryetari i partisë dhe kryetari i Shkupit Risto Penov.

Ndërkohë, brenda partnerëve të koalicionit qeveritar qarkullojnë zëra se pritet të ketë ndryshime edhe në dikasteret e tjera ministrore, ku do të preken ministra të tjerë të partive të tjera që janë pjesë e koalicionit. (INA)