TESLA ka tërhequr 1.1 milionë makina

Kompania amerikane Tesla, e cila ka fituar popullaritet global me makinat e saj elektrike, ka tërhequr zyrtarisht më shumë se një milion automjete.

Bëhet fjalë për gati 1.1 milionë makina Tesla, të cilat u tërhoqën sot në Shtetet e Bashkuara për shkak të një defekti që mund të shkaktojë lëndime!

Thuhet se është një defekt në sistemin automatik të mbylljes së dritareve, i cili, pa një sistem adekuat të kthimit mbrapa, mund të rrisë rrezikun e lëndimit duke ushtruar forcë të tepruar dhe duke bllokuar shoferin ose pasagjerin kur mbyllet.

Ky sistem vështirë se njeh pengesa, pra nuk reagon siç duhet kur i zbulon ato. Kjo do të thotë se ekziston një shans real që dritarja të vazhdojë të mbyllet pavarësisht nga një pengesë që mund të jetë pjesë e trupit të njeriut, kështu që është e qartë se ky dështim rrit shumë rrezikun e lëndimit.

Kjo tërheqje masive prek Modelin 3 (2017-2022), Model Y (2021-2022), Model S dhe Model X. (INA)