Tre skenarët/ Çfarë ndodh me ekonominë deri në vitin 2025

Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi theksoi se kompanitë që kanë keqpërdorur tashmë ndihmën financiare nga qeveria nuk do të jenë në gjendje të aplikojnë për masën e re.

“Ata kompani që keqpërdorën fondet nga katër grupet e para të masave ekonomike, nuk do të marrin më ndihmë nga shteti”, tha Bekteshi.

Sipas tij, duhet të vendosen kritere kur aplikohet për masat.

“Nëse është e nevojshme, për punonjësit e tyre do të kujdeset Qeveria drejtpërdrejt, siç njoftoi Lukarevska sot duke bllokuar llogaritë e tyre dhe duke transferuar fondet drejtpërdrejt te punonjësit në ato kompani”, shton Bekteshi.