Tregu i reklamave në internet zgjerohet ndjeshëm

Shkalla e tregut të reklamave në internet të Kinës u zgjerua në gati 500 miliardë juanë (rreth 77 miliardë dollarë amerikanë) në vitin 2020, me 14 përqind rritje nga viti në vit, sipas raportit të fundit statistikor për zhvillimin e internetit, njofton Xinhua.

Shifra shënoi vitin e tretë me radhë që rritja e tregut ishte ngadalësuar.

Reklamimi në internet përmes pajisjeve të lëvizshme komandonte një pjesë të tregut prej 85 përqind vitin e kaluar, nga 70 përqind në 2018, bënte të ditur raporti i lëshuar nga Qendra e Informacionit e Rrjetit të Kinës në Internet.

Konsumatorët kryesorë të opinioneve (KOC), ose ata që mund të ndikojnë te miqtë dhe tifozët e tyre dhe të gjenerojnë sjellje konsumimi, po rindërtojnë zinxhirin e komunikimit të marketingut në internet dhe po rrisin reklamat, vuri në dukje raporti.

Platformat e rrjeteve sociale të Kinës tani janë shtëpia e një numri të madh të konsumatorëve kryesorë të opinioneve të cilët kanë tërhequr klientë të markave të ndryshme dhe kanë parë që gradualisht shfaqet vlera e tyre e reklamave.