Tri shoqe zvicerane të Florijanës do ta mbajnë të gjallë vizionin e saj

0

Vizioni saj duhet të jetojë edhe më tej

Sot është përvjetori i vdekjes së Florijanës (24) – shoqet e nderojnë

Florijana Ismaili humbi jetën në një aksident gjatë notit një vit më parë. Por, futbollistja shqiptare mbahet në jetë falë punës së tre shoqeve.

Është një ditë e zezë për futbollin zviceran të femrave. Një vit më parë, futbollistja shqiptare e Përfaqësuese zviceran, Florijana Ismaili (24) humbi jetën në një aksident tragjik gjatë notit. Florijana u zhyt në Liqenin Komo gjatë një pushimi që po bënte me një shoqe të saj dhe kurrë nuk u kthye më. Aksidenti i tmerrshëm e ndau Florijanën nga jeta në lulen e rinisë dhe la një vrimë të madhe në jetën e familjes së saj dhe miqve të shumtë.

Por tre shoqe të saj kanë siguruar që “Flo” të mos harrohet dhe t’i jepet një vend i ri, i denjë në futbollin e grave. Treshja me ish-shokët e skuadrës së Florijanës, YB Melanie Müller (24), Stephanie Erne (26) dhe Gentiana Morina (26) themeluan shoqatën «Florijana Ismaili – FI9». Është një shoqatë mbështetëse për futbollin e grave. Lojtarja e Kombëtares zvicerane Müller ka pohuar për “Blick”: «Flori ka qenë gjithmonë shumë e përkushtuar në sportin e saj. Ajo ka investuar shumë kohë në promovimin e futbollit të grave dhe për ta bërë atë më të popullarizuar. Tani me këtë shoqatë, ne duam të bëjmë që vizioni i saj të jetojë”

Të tri shoqet veprojnë me intensitet të plotë. Për një kohë rekorde, shoqata është bërë një çështje e madhe. Nën etiketën e Florijanës, ata organizojnë turne dhe “trainime FI9″ që u dedikohen vajzave deri në moshën 17-vjeçare. Melanie, Stephanie dhe Gentiana kanë pranuar shumë përkrahje.

Në korrik, ndihmëstrainerja e kombëtares, Marisa Ëunderlin do të udhëheqë një trajnim bazë. Dhe për të krijuar koleksionin e tyre FI9 me rroba trajnimi, një veshje ndihmoi. Sigurisht që me të: Logoja me kapelë, marka tregtare e Florijanës. Të tri shoqet dhe disa tëtjera gjithashtu mbanin kapelat e tyre të tatuazhuar në kujtim të Florijanës pas vdekjes tragjike.

Por Gnetiana, Erne dhe Müller jetën e tyre madje ia kushtojnë shoqes së tyre të ndjerë. Të trija punojnë në projektet e klubit për çdo javë. Reklamim për anëtarët aktivë dhe pasivë. Kërkim i sponsorëve. Gjithçka përveç punëve normale dhe futbollit. Müller luan në Përfaqësuesen zvicerane dhe NLA në Lucern dhe gjithashtu punon 80 për qind si shitëse. Erne dhe Gentiana luajnë në ekipin e FCL NLB. Stephanie punon 80 për qind si specialist për stërvitje dhe promovim shëndetësor, Gentiana punon me kohë të plotë si punonjëse e KV.

Müller në lidhje me përpjekjen: “Ka shumë për të bërë, po punojmë dhe ndonjëherë planifikojmë brenda natës. Na u desh të bënim një pushim vetëm për shkak të koronavirusit. Për shkak të virusit, ne anuluam turneun e planifikuar në korrik».

Në të ardhmen, kurset e trajnimit do të zhvillohen edhe në qytete të tjera, deri më tani ato kanë qenë gjithmonë në qytetin e lindjes së Florijanës, në Bernë. «95 për qind e vajzave që vijnë tek ne tashmë luajnë në një klub. Duam t’i mbështesim ato profesionalisht”, thotë Müller për “Blick”, transmeton Shtegu.com. “Ne gjithashtu e shohim veten si një pikë kontakti për pyetje në lidhje me një karrierë futbolli me marrëveshje të punës punës dhe sportit”.

Çfarë do të thoshte Florijana për projektin FI9? «Ajo do të ishte shumë krenare dhe e lumtur që funksionon kaq mirë. Në seancën e parë të stërvitjes erdhën 9 lojtare. Në të dytën tashmë 23 ”, thotë Müller. Sot, që të trija dhe shoqe të tjera do ta vizitojnë varrin e Florit dhe më pas do të dalin për të ngrënë së bashku. Dhe nga nesër, në emër të Florijanës puna do të vazhdojë.