Trump: Konflikti në Ukrainë mund të kthehet në Luftën e Tretë Botërore

Konflikti në Ukrainë mund të përshkallëzohet në një luftë të tretë botërore, paralajmëroi ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, ndërsa presidenti rus Vladimir Putin tha se Moska do të përdorte çdo mjet të nevojshëm për të mbrojtur veten nga kërcënimet ndaj integritetit të saj territorial.

Trump shkroi në rrjetin social “Truth Social” se konflikti në Ukrainë “nuk duhej të kishte ndodhur kurrë”, dhe nuk do të kishte ndodhur nëse ai do të kishte qenë në Shtëpinë e Bardhë sepse atëherë armiqësitë mes Moskës dhe Kievit nuk do të kishin shpërthyer.

Udhëheqësi rus paralajmëroi se Moska “do të përdorë të gjitha mjetet për të mbrojtur njerëzit”, duke përfshirë armët bërthamore nëse është e nevojshme.