Ulet numri i studentëve të diplomuar vitin e kaluar krahasuar me vitin 2022

Picture of INA
INA

28/05/2024

Enti Shtetëror i Statistikës publikoi se në vitin 2023 është ulur numri i studentëve të diplomuar në krahasim me vitin 2022.

Sipas të dhënave të Entit të Statistikave të marra nga raportet e arritura, në vitin 2023 kanë diplomuar 7422 studentë në studimet deridiplomike në shkollat ​​e larta profesionale dhe në fakultetet, që është një rënie prej 0,81 për qind krahasuar me vitin 2022.

Nga numri i përgjithshëm i studentëve të diplomuar, 6043, përkatësisht 81,4 për qind janë studentë të rregullt, ndërsa 1379 ose 18,6 për qind studentë të çregullt. Nga numri i përgjithshëm i të diplomuarve, 64,8 për qind janë studente të diplomuara.

Tridhjetë e shtatë për qind diplomuan brenda afatit, ndërsa 63 për qind pas afatit.

TË FUNDIT
1 orë
MASH: Është përgatitur ditari i ri elektronik, do të përdoret pasi të kalojë fazën e testimit
3 orë
Në Kumanovë në maj janë regjistruar mbi 900 nxënës në klasën e parë
5 orë
Edhe tre ditë deri në përfundim të vitit shkollor, orë të shkurtuara për filloristët për shkak të të nxehtit
1 ditë
Optika Indzi, dyqani më i mirë për syze optike dhe të diellit në Kumanovë
2 ditë
Profesor e autorë nga Kumanova botojnë punimet shkencore në Revista prestigjioze në SHBA

ME TE LEXUARA

5 orë
Edhe tre ditë deri në përfundim të vitit shkollor, orë të shkurtuara për filloristët për shkak të të nxehtit
3 orë
Në Kumanovë në maj janë regjistruar mbi 900 nxënës në klasën e parë
1 orë
MASH: Është përgatitur ditari i ri elektronik, do të përdoret pasi të kalojë fazën e testimit
1 ditë
Optika Indzi, dyqani më i mirë për syze optike dhe të diellit në Kumanovë

LEXO MË SHUMË

Ministria-Arsimit

MASH: Është përgatitur ditari i ri elektronik, do të përdoret pasi të kalojë fazën e testimit

shkolla-nxenes-780x439-1

Në Kumanovë në maj janë regjistruar mbi 900 nxënës në klasën e parë

shkolla-nxenes-klasa

Edhe tre ditë deri në përfundim të vitit shkollor, orë të shkurtuara për filloristët për shkak të të nxehtit

OPTIKA INDZI

Optika Indzi, dyqani më i mirë për syze optike dhe të diellit në Kumanovë

libri...

Profesor e autorë nga Kumanova botojnë punimet shkencore në Revista prestigjioze në SHBA

FB_IMG_1718055419230

Absolventët e Artit Figurativ të Universitetit të Tetovës e hapën ekspozitën tradicionale në qytetin e Strugës

kumanove shtepia e zanatcinjeve

Nesër në Kumanovë koncerti i muzikës klasike me dy virtuozë të njohur

Klasa_zbrazet_Banka-600x347-1

Përfundon viti shkollor për nxënësit e shkollave të mesme, filloristët do të mësojnë deri më 17 qershor

Klasa_zbrazet_Banka-600x347-1

Shkollat e mesme sot përfundojnë vitin shkollor, shkollat fillore më 17 qershor

INFO

NA NDIQ