Urimi i Bill Clinton: Kosova do të ketë gjithmonë vend të veçantë në zemrën time

0

Bill Clinton, ish-Presidenti i SHBA-së, ka dhënë një mesazh për Kosovën me rastin e dhjetë vjetorit të Pavarësisë.

Në videon e publikuar në faqen e tij zyrtare në Facebook, mes tjerash ai thotë:

“Kosova gjithmonë do ta ketë një vend të veçantë në zemrën time. Dhe jam shumë mirënjohës që si President i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, munda t’ju ndihmoj që të ndiqni një të ardhme të prosperitetit të lirisë dhe tolerancës”.

“Juve ju është dashur të merrni shumë hapa të rëndësishëm gjatë dekadës së fundit për ta kuptuar atë të ardhme. Dhe kjo duhet t’jua japë një mundësi që të shikoni përpara dhe t’i kaloni sfidat që kanë mbetur”, thotë ai.

“Unë vazhdoj të besoj se vendi i merituar i Kosovës është si një anëtare e plotë e Bashkimit Evropian, NATO-s dhe Komunitetit Ndërkombëtar. Është e rëndësishme për miqtë tuaj përreth botës që të vazhdoni të punoni, për t’i lënë konfliktet e së kaluarës prapa jush”, thotë Clinton.

Në fund, Clinton thotë:

“Ju bashkohem juve, në festën e 10 vjetorit të Pavarësisë. Gjithmonë do të jem i nderuar që pata shansin t’ju ndihmoj t’ia fillonit. Dhe shpresoj se do të jem gjallë edhe për një kohë t’ju shoh ta dërgoni topin në shtëpi, deri në fund. Paçi fat!”.

Kosovo Anniversary

Congratulations to the people of Kosovo on the 10th anniversary of their independence.

Posted by President Bill Clinton on Freitag, 16. Februar 2018