Vaji i peshkut ndihmon organizmin në luftën kundër këtyre sëmundjeve.

Mungesa e acideve yndyrore omega-3 në organizëm mund të shkaktojë probleme të shumta.

Sipas një studimi në Universitetin Harvard, mungesa e omega-3 është njëri ndër dhjetë shkaktarët kryesorë të vdekjeve në vit.

Mungesa e vajit të peshkut mund të shkaktojë shumë sëmundje. Në këtë mënyrë, vaji i peshkut rekomandohet për uljen e rrezikut nga sëmundja e zemrës dhe sulmi në tru, reduktimin e simptomave të depresionit, lehtësimin e tensionit të lartë, lehtësimin e çrregullimit të mungesës së koncentrimit dhe hiperaktivitetit (ADHD).

Ai po ashtu rekomandohet edhe kundër dhimbjeve në kyçe, artritit, sëmundjeve kronike të lëkurës sikurse është enzema, humbja e peshës dhe rritja e energjisë. /Gazeta Liria/