Vajzat nga Zvicra mblodhën ndihma për Shqipërinë

0

Shqipëria u dridh dhe bashkë me të u dridhën edhe zemrat e disa nxënësve të ciklit të lartë të shkollës Lindenhof të qytetit Wil, Kantoni St. Gallen. Veçanërisht të vendosura u treguan pesë nxënëse nga kjo shkollë, shkruan hallowil.ch. Në shtëpitë e tyre prindërit tashmë po grumbullonin gjësende për ndihma, kur pesë shoqeve të shkollës u lindi ideja për të grumbulluar ndihma të tjera, transmeton albinfo.ch. Ato e ndanë menjëherë idenë e tyre me mësuesin e klasës, i cili u lidh me drejtorin e shkollës, Mathias Schlegel. Ky pastaj bëri hapin e duhur, duke u mundësuar vajzave të telefononin te autoritetet e qytetit, të cilat duhet të japin lejen për aksione të këtij lloji. Edhe këtu nëpunësja tregoi gatishmërinë e duhur kështu që pas vetëm një ore, vajzat e angazhuara e kishin tashmë në dorë lejen për të kërkuar ndihma në para në shëtitoren e qytetit Wil. Ndërkohë nxënëset janë marrë vesh me mësuesit, kanë marrë disa detyra shtëpie, kanë punuar pllakate, kanë siguruar një arkë dhe kanë ndihmuar bashkatdhetarët e tyre, përcjell albinfo.ch. Gjatë dy ditëve ato grumbulluan mbi 1200 franga. Pas bisedës me imamin (e xhamisë së këtushme) ato, së bashku me drejtorinë e shkollës – e cila e rrumbullakësoi shumën në fjalë me edhe 1300 franga – i dorëzuan të hollat në organizatën humanitare Islamic Relief. Kjo organizatë e njohur me seli në Gjenevë mbështet shumë projekte në gjithë botën dhe bashkëpunon me Unicef-in dhe DEZA-n./Albinfo.ch