Vaksina “Oksford” kundër koronavirusit gati në shtator, efekte shumë pozitive?

0

Vaksina A3D1222 e njohur si “Oksford vaksina” ka hyrë në fazën finale të testimit, ndërsa pritet të jetë në përdorim në muajin shtator në Angli, SHBA dhe vende tjera evropiane.

Vaksina po zhvillohet nga Instituti Xhener në Universitetin e Oksfordit. Ky Institut më parë nuk ka qenë i njohur, ndërsa tani gjitha bota ka drejtuar sytë.

Ky Institut në fillim êshtë përballur me probleme financiare, ndërsa tani po pritet interesim i madh për bashkëpunim.

Instituti Xhener në bashkëpunim me gjigantin farmaceutik “AstraZenec” ka filluar të prodhoj 2 miliardë doza vaksina, që do të shpërndahen deri ne fund të vitit.

Kjo kompani ka hequr dorë nga fitimet, ndërsa çmimi i vaksinës do të jetë sa një ekspres kafe.(INA)