Vaksinimi masiv ose zgjatje e subvencioneve të pagave kërkon biznesi

Ose vaksinimi i shpejtë në masë ose zgjatja e masës së pagave. Sektori i biznesit beson se nëse vaksinat nuk janë në dispozicion për të gjithë së shpejti, ata nuk do të jenë në gjendje të paguajnë pagat dhe të mbajnë punëtorët pa ndihmë shtetërore. Kryeministri Zaev, duke promovuar paketën e pestë të masave, tha se kjo është hera e fundit që Qeveria ofron ndihmë të drejtpërdrejtë financiare. Këtë herë do të jetë e vlefshme për muajt shkurt dhe mars dhe kjo është e gjitha.

Përfaqësuesit e Odës së Maqedonisë Veriperëndimore në një takim me udhëheqësin e opozitës sot u ankuan se ndihma aktuale e Qeverisë nuk është e mjaftueshme për biznesin në kohën e krizës më të rëndë. Mickoski thotë se borxhi i shtetit ndaj ekonomisë tani do të ndihmonte më së shumti kompanitë.

Paketa e fundit e ndihmës shtetërore është 160 milion euro dhe është më e vogla ndonjëherë. Vitin e kaluar, sipas qeverisë, u hartuan paketa masash me vlerë mbi një miliard euro, por vetëm 350 milion prej tyre u shpenzuan.