Vazhdoi gjykimi për “Llaskarcën”

Në Gjykatën Themelore Penale sot vazhdoi marrja në pyetje e ekspertëve nga ekipet të cilat e përgatitën super ekspertizën për rastin “Llaskarca”. Seanca e sotme filloi me marrjen në pyetje të ekspertit Zekiria Zekiri, pjesë i ekipit që e përgatiti ekspertizën makinerike.

Në seancën e kaluar prokurori publik, Darko Jakimovski parashtroi pyetje të cilat kanë të bëjnë me profesionalizmin dhe kompetencat e ekspertëve, për çka, disa herë, mbrojtësi e të akuzuarve reaguan dhe theksuan se ky është vetëm tentim për diskreditim të ekspertëve.

Procesin gjyqësor për fatkeqësinë që filloi në shtator të vitit 2019 e udhëheqë gjykatësja Diana Gruevska Ilievska, ndërsa përfaqësues i aktakuzës është prokurori publik, Darko Jakimovski.