Vazhdon kolapsi me bitcoinin

Vlera e kriptomonedhës më të njohur, bitcoin, është në nivelin më të ulët që nga fundi i vitit 2020. Aktualisht, një bitcoin vlen më pak se 30,000 dollarë, nga 35,500 dollarë një javë më parë, dhe në kulmin e tij në nëntor 2021, deri në 68,000 dollarë.

Çmimi është bërë shumë i paqëndrueshëm ditët e fundit, kështu që në një moment ai përfundoi në më pak se 27,000 dollarë.

E thënë thjesht, të gjithë ata që blenë bitcoin nga fillimi i vitit 2021 e deri më sot janë në të kuqe dhe në varësi të datës dhe çmimit të blerjes, ata kanë humbur më shumë se gjysmën e aksioneve të tyre. Vlerësimet thonë se vetëm në ditët e fundit një vlerë prej një mijë miliardë dollarësh është fshirë nga bursa e kriptovalutave.

Situata me shumicën e kriptovalutave të tjera është edhe më e keqe. I dyti më i popullarizuari, Ethereum, kishte vlerë deri në 4,800 dollarë në kulmin e tij dhe aktualisht vlen rreth 2,000 dollarë. Kriptomonedha nuk vlen as një të pestën e vlerës së nëntorit të kaluar, as nuk vlen një kartë. Disa kriptovaluta kanë humbur një të tretën e vlerës së tyre vetëm në 24 orët e fundit.