Vazhdon përplasja Maqedoni – Bullgari për Goce Dellçevin

Bullgaria nuk do t’i japë rrugën Maqedonisë së Veriut në mosmarrëveshjen rreth së vërtetës historike për Goce Dellçev, kategorikisht është zv.ministri i diplomacisë bullgare Georgi Georgiev, përcjell FLAKA.

Në një intervistë në televizionin Kanal 3 të Bullgarisë, ai vuri në dukje se në aspektin e origjinës së revolucionit, qeveria në asnjë mënyrë nuk ndryshon nga asnjë qytetar patriotik i Bullgarisë.
“Ne po flasim për një person historik që ka origjinë të pamohueshme dhe si Bullgaria vazhdimisht thekson, me përkatësi absolutisht të padiskutueshme të popullit bullgar. Fakti që disa interpretime janë bërë në një kohë të caktuar nuk do të thotë që ne do të tërhiqemi nga interesat dhe qëndrimet tona që shumë herë folën Ministrja e jashtëm Zaharieva dhe Kryeministrin Borisov. Çdo bullgar do ta thotë këtë”, tha zv.ministri i jashtëm i Bullgarisë Georgi Georgiev.

Lidhur me gabimin e bërë nga kryeministri Borisov, i cili, në vend që të maqedonas, e quajti presidentin Pendarovski si një politikan “verioro-maqedonas”, Georgiev vuri në dukje se kjo ishte një çështje e vogël, e cila nuk duhet të theksohet, nëse merret parasyshë investimi i Bullgarisë për integrimin më të shpejtë Euro-Atlantik të Republikës së Maqedonisë së Veriut.