Vetëm 0.01% të nxënësve dhe mësimdhënësve të infektuar me virus në Maqedoni

Sipas të dhënave të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës, ka vetëm 0.01% raste aktive të nxënësit, teksa përqindja është e njëjtë edhe te mësimdhënësit.

“Në shkolla respektohet plani dhe protokollet për mbrojtje nga virusi. Nxënësit, mësimdhënësit dhe personeli teknik në shkolla mbajnë maska në hapësira të mbyllura, maten temperaturat në hyrje të objekteve dhe bëhet dezinfektimi i duarve. Gjithashtu kontrollohen vazhdimisht nxënësit dhe bëhet dezinfektimi i bankave shkollore”, thonë nga MASH.

Nga MASH u bëjnë thirrje mësimdhënësve, prindërve dhe drejtorive të shkollave që nëse dyshojnë për ndonjë rast të alarmojnë dhe të veprojnë sipas algoritmeve. /SHENJA/