Video-dëshmi tronditëse: Millosheviqi është gjallë

0

Dyshimi se diktatori Milosheviq pas “vdekjes” ende është gjallë dita ditës shtohet. Sidomos pas asaj se në trupin e tij u gjet një drogë që shkakton një gjendje hutimi të përgjithshëm, e cila i kishte shkaktuar “vdekjen e përkohshme”.

Veç kësaj, të vërtetës më shumë i afrohet edhe fakti se askush nuk do të zhvarrosë trupin e tij për të mohuar ndonjë numër të teorive konspirative dhe dyshimin se Sllobodan Millosheviqi ende është gjallë.

Pa dyshim “vdekja” e tij është shumë më e përshtatshme. Megjithatë, fakti që askush nuk e ka parë kufomën e tij “live” me përjashtim të patologëve holandezë, rusë dhe serbë.Nuk është çudi që edhe vdekja e Sllobodan Millosheviqit ende të lidhet me histori të ndryshme.

Burimet nga ICTY nga Haga thonë se më 11 mars të vitit 2006 sipas informacioneve nga njësia e paraburgimit në burgun Sheveningen është kumtuar lajmi se vdiq presidenti i Serbisë dhe Jugosllavisë, Sllobodan Milosheviq.

Është e qartë se të gjithë këtë kohë përhapën historinë se si vdiq Millosheviqi në paraburgim në Hagë, por vdekjen e tij e bënë në të vërtetë në ato momente kur priteshin dëshmi të mëdha.

Që Millosheviqi u varros në një vend mjaft të pazakontë, që askush nuk e ka parë kufomën e tij..këto janë thënë për varrin e tij deri sot.

Nuk është e pamundur që Millosheviqi dhe gjithë familja e tij (gruaja, vajza, djali dhe vëllai jetojnë në Rusi).

Veç kësaj presidenti aktual serb, Tomislav Nikoliq, para disa ditësh kishte akorduar për t’i dhënë amnisti të vesë së diktatorit serb, Mirjana Markoviqit dhe birit të saj, edhe pse janë në listën e Interpol-it.