VIDEO/ Trump iu dërgon një video-falënderim vendeve, që nuk iu bashkuan rezolutës kundër SHBA: Zoti ju bekoftë!

Mbrëmjen e djeshme në New Jork, ambasadorja e Shteteve të Bashkuara në OKB  Nikki Haley ashtu siç kishte premtuar organizoi një pritje, “Falënderim për miqësi”, për 64 vendet që nuk ju bashkuan rezolutës kundër vendimit të presidentit Trump, për të njohur Jeruzalemin kryeqytet.

Në këtë event të rëndësishëm, shqiptarët për herë të parë si komb ishin seleksionuar dhe veçuar, si pasojë e votës së qeverisë Rama, që u hodh kundër aleatit të madh. Në mbrëmje ishte e ftuar konsulli i Kosovës në Neë Jork, Teuta Sahatqiu, por jo ambasadorja jonë në OKB, Besiana Kadare.

Të pranishmit (përfaqësues të 64 vendeve që votuan kundër, abstenuan, apo nuk morrin fare pjesë në votim) i përshëndeti nëpërmjet një video-mesazhi falënderues, edhe presidenit Donald Trump.

“ Midis Izraelitëve dhe Palestinezëve nuk ka asnjë arsye, pse paqja nuk duhet të vazhdojë. Ne do të vazhdojmë të bashkëpunojmë me partnerë si ju, për një të ardhme me paqe dhe perspektivë për rajonin, për njerëzit, për gjithë botën. Faleminderit, Zoti ju bekoftë dhe kalofshi një Vit të Ri sa më të mirë!”