VMRO-DPMNE do të shkarkoj deputetë të saj, ja kush do largohen?!

0

Mitko Jançev, nënkryetar i VMRO-DPMNE-së dhe kryetarja e Unionit të Grave, Daniela Rangellova nga kjo parti është e mundur që nesër në takimin e Komitetit Ekzekutiv të shkarkohen edhe pas udhëzimeve të liderin Mickovski mëson “Libertas” nga zyrtar të lartë të kësaj partie.

Për një periudhë marrëdhënie e Mickovskit me Rangellovën dhe Jançevin janë shumë se të tensionuara, ndërsa arsyet janë referendumi dhe mesazhet nga partia motër e CDU-së dhe faktorëve ndërkombëtar se nëse nuk zbatohet marrëveshja e Prespës e cila është një kusht për pranimin e Maqedonisë në NATO dhe datë për negociata me BE-në, fajtor siç e kanë thënë publikisht do të jetë VMRO-DPMNE.

Partia ka marrë mesazhe të cilat përballet izolimin ndërkombëtar si fajtor për dështimin për të zbatuar marrëveshjen e Prespës dhe të ndalur afat të gjatë për integrimin euro-atlantik të vendit.

Rangellova sot në një intervistë për “Birn” haptazi thotë se ajo është kundër një politike të tillë të partisë së saj. Ajo, Jançev dhe Todorov njoftuan dhe votuan në referendum që është në kundërshtim me udhëzimet e udhëheqjes së partisë, që referendumi duhet të bojkotohet që të mos arrihet censusi.