Vuçiq i drejtohet Edi Ramës në Shkup: Miku im i dashur, i nderuar

Kryeministri i Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev bashkë me homologun nga Shqipëria Edi Rama dhe Presidentin e Serbisë Aleksandër Vuçiq po marrin pjesë në Shkup, në Forumin Ekonomik për Bashkëpunimin Rajonal.

Para të pranishmëve në fillim ka folur Zaev, ndërsa pas tij e ka marrë fjalën presidenti serb.

Ajo që ka rënë në sy, ka qenë mënyra se si Vuçiq iu është referuar kryeministrit të Maqedonisë dhe atij të Shqipërisë.

Derisa Zaevit i ka thënë vetëm zyrtarisht, “i nderuar kryetar i Qeverisë”, Ramën, Vuciqi e ka quajtur mik të dashur e të nderuar.

“I nderuar kryetar i qeverisë së Maqedonisë, Zoran Zaev, miku im i dashur i nderuar, z.Rama, të nderuar mysafirë”, tha Vuciq.

Sot ndërkaq, është paralajmëruar se do të ndryshohet edhe emri i iniciativës minishengen.

“Nuk jemi torollak e as naiv të mendojmë që dikush do të punojë në favor të shteteve tona, nëse ne nuk e bëjmë këtë”, tha Vuciq.