Vuçiq mori një listë me 7 persona që po përgatiteshin për ta vrarë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, mbrëmë i është drejtuar publikut pas lajmit se ndaj tij po përgatitet një atentat.

Sipas presidentit, arsyet e mundshme për atentatin e planifikuar janë lufta kundër karteleve të drogës në Serbi, por edhe nevoja për të destabilizuar vendin.

“Ne kemi bërë shumë me arrestimet e mëdha të karteleve të drogës në Serbi dhe ato nuk mund të funksionojnë tani nëse nuk kanë mbështetjen e strukturave të caktuara shtetërore. Nuk bëhet fjalë për 10 milionë euro, por për qindra milionë e miliarda euro. Unë nuk kam parë apo dëgjuar asnjë nga njerëzit shtatë emrat e të cilëve kam marrë. Nuk ka punë personale. Gjithashtu, destabilizimi i Serbisë mund të jetë në interes. “Këto janë disa nga arsyet e mundshme”, tha Vuçiq në një intervistë për Pink TV.

Ai tha se kishte marrë informacion për vrasjen e planifikuar nga një vend anëtar i BE-së më 14 janar.

Më herët kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiq tha se informacionet për atentatin i kanë marrë me shkrim përmes Europolit dhe se kjo nuk është hera e parë që ndodh.

“Ai ka shkruar emrin Radoje Zvicer. Se ai është kreu i grupit kriminal, nuk e di, dyshoj, mendoj se është dikush mbi Zvicer. Por këtë do ta tregojë hetimi. “Për mua gjëja më e rëndësishme është parandalimi i atentatit dhe mbrojtja e jetës së presidentit”, tha Brnabiq.(INA)