Vuçiq: Na duhet një marrëveshje me Prishtinën, përndryshe mbytemi në të kaluarën tonë

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq tha se ne duhet të kuptojmë se sa dhe pse është e rëndësishme për të arritur një kompromis me Prishtinën, përndryshe do të themi, “mbytemi në të kaluarën tonë.”

Vuçiq në një konferencë të përbashkët për shtyp me presidentin e KE-së Jean-Claude Juncker, tha se “jam duke e kërkuar mbështetjen e Komisionit Evropian dhe të gjitha fuqive botërore.”

“Nëse nuk e kuptojmë, dhe ju e dini mirë se çfarë dua të them për pavarësinë e Kosovës, ne duhet të bëjmë kompromise… nëse nuk e bëjmë, do të shkatërrojmë veten në të kaluarën tonë – paralajmëroi presidenti serb,” tha ai.

Vuçiq foli për një marrëveshje të detyrueshme ligjërisht me Prishtinën, ku shtoi se ishte e rëndësishme të gjente një kompromis me shqiptarët dhe të zgjidheshin historikisht këto marrëdhënie, për të krijuar miqësinë e dy popujve.

“Kjo është çështja më e vështirë për ne, dhe kjo është një pyetje për Serbinë të gjithë qytetarët tanë dhe për të ardhmen tonë,” tha Vuçiq.

Ai vuri në dukje se marrëveshja duhet të jetë e tillë që si Beogradi edhe Prishtina të humbasin diçka. Një parti nuk mund të marrë gjithçka, dhe tjetra humbet gjithçka, theksoi ai, raporton “Vestinet”

Shpresoj që shqiptarët të kuptojnë se sa e rëndësishme është kjo marrëveshje. Ai tha se do të bënte gjithçka për të gjetur zgjidhjen, edhe nëse ishte e vështirë