Zaev në panikë nga largimi i dy deputetëve të liberal-demokratëve: Nuk u desht!

“Ne kemi shumicë, por në këtë moment hapin e Partisë Liberal-Demokrate e konsideroj si një goditje për LSDM-në”, theksoi Kryeministri Zoran Zaev, duke komentuar hapin e deputetëve të PLD-së për të vepruar si të vetëm në Parlament.

Ai beson se një vendim i tillë nuk duhet të ishte marrë në këtë kohë, për shkak të pretendimeve të VMRO-DPMNE se shumica parlamentare është e vogël, përcjell INA.

“Mendoj se vendimi u mor që kur u formua koalicioni qeveritar, por ata po prisnin momentin e duhur për të pasur një performancë të pavarur. Ne jemi një koalicion, një shumicë. Përgjigja është që të keni më shumë vëmendje, sepse partitë më të vogla janë bashkuar në parti më të mëdha. BESA po konsideron gjithashtu një grup të posaçëm parlamentar, por është e drejta e tyre të largohen, por të vazhdojnë me koalicionin. Ja tani PLD dëshiron të veproj e vetme, por që koha nuk është e përshtatshme, nuk është ashtu. Në rrethana të tilla, kur opozita pretendon se mund të formojë një shumicë dhe qeveria pretendon se kjo nuk është absolutisht e mundur, një hap i tillë nga PLD është duke dërguar absolutisht një mesazh të qartë se kemi të bëjmë me shkelje e performancës së koalicionit. Unë pretendoj se kemi një bashkëpunim të shkëlqyeshëm dhe se tani nuk është koha që ata ta bëjnë atë”, theksoi Zaev.

Ai shtoi se beson se ka një shumicë parlamentare dhe se kjo do ta provohet së shpejti, nëse jo më shumë se 62 deputetë.

Zaev siguron se LSDM ka një kuorum në Parlament dhe seancat shtyhen vetëm sepse midis deputetëve ka nga ata që janë në izolim ose të infektuar me koronavirus.(INA)