Zaev: Nëse s’ka datë bie qeveria, do vazhdojnë të tjerët

0

Unë pres që reformat në Bashkimin Evropian të ecin së bashku me procesin e zgjerimit me Republikën e Maqedonisë Veriore dhe Shqipërinë. Kështu u shpreh kryeministri, Zoran Zaev nga Austria. Në një prononcim për agjencinë serbe të lajmeve Tanjug, Zaev tha se, pret një vendim pozitiv për Maqedoninë, pasi asnjë shtet anëtar i BE nuk i ka bërë publike komentet e tyre.
“Problemi është thotë në reformat e BE. Dhe kjo është shumë e rëndësishme. Prandaj pres që reformat të mund të lëvizin në BE dhe procesi i zgjerimit të vazhdojë me Republikën e Maqedonisë Veriore dhe Shqipërinë. Kjo është shumë e rëndësishme sepse vetëm në këtë mënyrë do të vazhdojë motivimi i Ballkanit Perëndimor për të ndryshuar, përmirësuar dhe njëqind për t’u afruar me standardet që kanë vendet anëtare të BE-së ”, tha Zaev.
Kryeministri Zaev thekson se edhe nëse BE nuk merr një vendim pozitiv, Maqedonia do të qëndrojë fuqishëm në rrugën për në BE.
“Nuk ka asnjë alternative për ne. Në qoftë se nuk merret një vendim, ne nuk mund të heqim dorë nga BE. Sigurisht që BE është e ardhmja jonë. Me siguri do të shkatërrojë qeverinë në Maqedoni. Por disa të tjerë do të vijnë dhe do të vazhdojnë atë rrugë. Sepse ne madje kemi ndryshuar emrin tonë për hir të BE-së. Ne bëmë marrëveshje me Bullgarinë dhe Greqinë. Ne kemi përmirësuar marrëdhëniet me Serbinë, Shqipërinë, Kosovën, me fqinjët tanë në atë drejtim. Unë besoj se do të ketë gjithnjë e më shumë motivim për të vazhduar më shumë punën për të treguar edhe më shumë sukses ”, tha Zaev.(INA)