Zaevi premton investime prej rreth 5 miliardë eurove (VIDEO)

0

Kryeministri Zoran Zaev përmes një video porosie në facebook paralajmëron investime të reja me një vlerë prej 5 miliardë euro.

“Një miliard euro në rrugë, një miliard në hekurudha, një miliard në energjetikë, Qendër e re Klinike, investime në bujqësi dhe zhvillimin rural, stacione të reja pastrimi, fabrika rajonale për grumbullimin dhe përpunimin e mbeturinave, sisteme kanalizimi dhe ujësjellësi, shkolla dhe çerdhe. Ndërtojmë projekte reale për nevoja reale të qytetarëve. Shteti ynë është në rrugë të mirë”, ka theksuar Zaev. (INA)

Големи инвестиции во инфраструктурата, земјоделието, енергетика

Следува инвестициски циклус од околу 5 милијарди евра:- 1 милијарда во патишта, – 1 милијарда во железница, – 1 милијарда во енергетика, – нов Клинички центар, – инвестиции во земјоделството и руралниот развој, – нови пречистителни станици, – регионални фабрики за прибирање и обработка на отпад,- канализациски и водоводни системи, – училишта и градинки…Градиме реални проекти за реални потреби на сите граѓани. Нашата држава е на добар пат!

Gepostet von Zoran Zaev am Dienstag, 6. August 2019