Zbuloni benefitet që i sjell rritja e fëmijëve pranë gjyshërve

0

Marrëdhëniet e ngushta në mes nipërve dhe mbesave janë një tregues i lidhjeve të forta në familje.

Për më tepër, lidhjet ndër gjeneruese vijnë me përfitimet e veta unike, sipas profesoreshës së asociuar të sociologjisë, Sara Moorman shkruan dailyhealthpost.

Marrëdhëniet e shëndetshme midis gjyshit dhe nipit ndihmojnë në parandalimin e depresionit

Sipas një studimi të bërë nga studiues të Kolegjit Boston, lidhjet e ngushta emocionale midis nipërve të rritur dhe gjyshërve të tyre zvogëlojnë simptomat depresive për të dy grupet.

Nipërit dhe mbesat ndihmojnë gjyshërit të thellojnë marrëdhëniet e tyre

Gjyshet dhe gjyshërit që kalojnë rregullisht kohën me nipërit e mbesat e tyre ka të ngjarë të jenë më të dashur dhe më të dashur gjatë viteve. Aq më tepër, kur bëhet fjalë për gjyshërit, transmeton GazetaShneta.

Ndërsa studimet tregojnë se gjyshet zakonisht kanë një marrëdhënie më të dashur dhe më të ngushtë me nipërit e tyre sesa gjyshërit, ndryshimi në pjesëmarrje zvogëlohet në mënyrë të vazhdueshme pas 60-ve.

Fëmijët me marrëdhënie të shëndetshme me gjyshërit e tyre kanë nivele më të larta të inteligjencës emocionale

Inteligjenca emocionale (EI) është aftësia për të identifikuar, si dhe për të menaxhuar emocionet e veta dhe emocionet e njerëzve të tjerë. Individët me inteligjencë më të lartë emocionale kanë më shumë të ngjarë të gjejnë lumturi në jetën e tyre dhe të bëhen të suksesshëm në krahasim me individë me EI të ulët.

Gjyshërit ofrojnë një sistem të fortë mbështetjeje

Sipas një studimi të Universitetit të Oksfordit, shpjegon se gjyshërit janë në gjendje të ofrojnë një sistem mbështetje të qëndrueshme për nipërit e tyre kur përballen me situata të vështira.

Lidhjet e nipërve dhe mbesave ndihmojnë në përmirësimin e jetëgjatësisë

Hulumtimet tregojnë se gjyshërit që janë përfshirë në mënyrë aktive në jetën e nipërve të tyre, mesatarisht, kanë jetuar më gjatë në krahasim me ata që nuk ishin.