Zekolli: BDI po forcon pozicionet falë dobësisë së madhe që ka opozita

0

Në kolumnën e tij të fundit, ish diplomati dhe njohësi i politikës në vend Arsim Zekolli shkruan në lidhje me prognozat dhe ofertat të cilat po japin partitë në prag të fushatës parazgjedhore nëse ato do të mbahen, dobësimi i pushtetit por edhe i opozitës, akuzat që po bëhen mes partive njëra me tjetrën por jo në nivel të liderëve, e shumë gjëra të tjera.
“Çfarëdo që ju ofroni qytetarëve në periudhën parazgjedhore, është e qartë se këtë herë ata nuk do të zhgënjejnë në periudhën pas zgjedhjeve. Sepse as ata nuk kanë asgjë të re për të propozuar, as nuk janë aq naiv sa të besojnë. Në deklaratën e saj të re, BDI shënoi fundin e riorganizimit të saj të filluar me spastrimin e partisë dhe marrjen e të gjitha përfitimeve nga Platforma e Tiranës”, shkruan kështu Zekolli. Sipas tij, BDI po forcon pozicionet edhe atë falë dobësisë së madhe që ka opozita në vend. “Pozitat e forcuara të integristëve falë dobësisë së opozitës dhe hipokrizisë së LSDM-së, lejojnë që kjo parti të përmirësojë rolin e saj mbështetës tek elektorati shqiptarë duke u shtirur se luan rolin kryesor të mbrojtësit të shqiptarëve në RMV. Ku edhe do të kishte mundur të bënte nëse reforma e saj përfshinte një devijim të qartë dhe të fortë të luftës kundër korrupsionit”, thekson mes tjerave Zekolli. Ish diplomati thotë se akuzat që po bëhen mes partive politike janë vënë në mes të analistëve dhe mediave e ekspertëve por jo edhe në mes të liderëve. “Ajo që mbetet është vetëm një gjë e menduar. Grindjet e BDI-së me partnerët e koalicionit kanë qenë prej kohësh një dekor i rregullt dhe shoqërues për të cilin askush nuk tronditet. Për më tepër, nuk është më lajm pse ka grindje në koalicionin shtetëror në pushtet. Sa i përket lajmit, pse nuk ka grindje në koalicionet rurale të VMRO-DPMNE-së dhe Aleancës pas të gjitha deklaratave në lidhje me gjuhën shqipe. Duket se edhe opozita e Mickoski edhe ajo e Selës kanë marrë përsipër mantra e Gruevski, Zaevit, Ahmeti në të cilën grindjet janë reduktuar në tandemin mes gazetarëve dhe ekspertëve të mediave por asnjëherë me akuza të drejtpërdrejta mes vetë liderëve”, thotë kështu Zekolli në kolumnën e tij të fundit./Zhurnal