Zekolli:Ali Ahmeti ndjehet i lëndueshëm si asnjëherë më parë

Analisti Arsim Zekolli ka komentuar zhvillimet e fundit në skenën politike në Maqedoni.

Duke folur për liderin e BDI-së, ai thotë se, Ahmeti ndjehet i lëndueshëm si asnjëherë më parë.

“Muhabeti ne fillim ishte per 80 deputet per ndryshime kushtetuese.

Pastaj u shedrua ne muabet kush e ka shumicen ne Kryesine e BDI.

Tani, vet partneret e koalicionit qeverises dyshojne nese Qeveria ka 60 vota ne Kuvend.

Opozita kerkon zgjedhje, por per habi nuk paraqet interpelance per (mos)besim te Qeverise.

Komplet skena politike eshte barte ne boten virtuale dhe ne kampanja psikologjike per te futur dyshimin te tjeret dhe per te fshehur frigen ne vete.

Ali Ahmeti tenton te rrezaton vetbesim para publikut ne numra modest, por bredhjet neper Shkup e Strumice deshmojne se ndjehet i lendueshem si asnjehere deri me tani.

Besimi i tepruar i Kovaqevskit ne shkathesite e Bujarit dhe Mariqiq tani sjell koston e ballafaqimit me kriza ditore qe ja pergadisin rivalet ne parti. Brengat e tija ne politiken e jashtme do trefishohen ne muajt para nesh.

Vrapi per tu fut ne Qeveri do zgjat edhe ca jave, maksimalisht 2 muaj. Por ne vitin e fundit para zgjedhjeve, eshte me profitabile te jesh ne opozite se ne Qeveri me rezultate absurdisht minimale.

Politika e saloneve eshte e fiksuar par numrave matematikor dhe nuk shef se hesapi nuk del sipas planeve.
Politika e mangupave preferon algjebren dhe deri tani po ja arrin te shton saldon.

Do je ky vit i befasive”, ka shkruar Zekolli. (INA)