Zhytja në ujë heq stresin

0

Të kalosh një ditë nën ujë mund t’ju bëjë të ndiheni më të relaksuar, të çlodhur dhe me energji të përtëritura. Ky është konkluzioni i një studimi të kryer nga kërkuesit e Universitetit Curtin dhe publikuar në revistën Health Psicology.

Të zhytesh të bën më krijues duke iu shmangur përditshmërisë kaotike. Tingujt e valëve mund të të fusin në një gjendje medituese duke bërë që stresi të shkrihet me kalimin e kohës.

Në këtë mënyrë mendjet tona shkojnë në një hapësirë çlodhëse, thuajse hipnotike, falë aromave qetësuese.
Të jesh në një vend rrethuar me peizazh të bukur tërësisht blu është tejet qetësuese për shpirtin.