Zvicra mijëra vende të lira pune, këto janë profesionet që po kërkohen

0

Një studim i ri ka nxjerrë në pah vendet e punës të cilat firmat zvicerane kanë më shumë vështirësi t’i sigurojnë.
Dixhitalizimi në rritje dhe forca punëtore në moshë të shtyrë ka bërë që Zvicra të ketë mundësi që të përballet me deficit në treg për rreth gjysmë milioni punëtorë deri në vitin 2030.

Ky deficit është vërejtur nga kompanitë zvicerane, sidomos për sektorët që kërkojnë më shumë aftësi. Kështu tregon raporti i ri agjencisë së rekrutimit Adecco dhe Universitetit të Cyrihut. Në tre mujorin e parë të këtij viti, më së shumti punëtorë në Zvicër janë kërkuar në sektorët e më poshtë, përcjell Kosova Press.

1) Këshilltarë për taksa apo politika të trustit
2) Inxhinierë
3) Mjekë, infermierë dhe farmacistë
4) Pozicione për IT
5) Pozicione juridike
6) Mësimdhënie dhe edukim
7) Menaxhim dhe shërbime publike.