Në muajin shkurt janë dhënë 387 leje ndërtimi në Maqedoni, 9.9% më shumë se vitin e kaluar

Picture of INA
INA

12/04/2024

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave, në shkurt 2024 janë dhënë 387 leje ndërtimi, që është 9,9% më shumë se në të njëjtin muaj të një viti më parë.

Sipas lejeve të dhëna për ndërtim, vlera e parashikuar e objekteve është 8.819.983 mijë denarë, që është për 10,9% më pak në krahasim me muajin e njëjtë të vitit paraprak.

Nga numri i përgjithshëm i lejeve të ndërtimit të lëshuara, 171 (44,2 %) janë të destinuara për ndërtesa të larta, 119 (30.7 %) për ndërtesa të ulëta dhe 97 (25.1 %) për objekte rindërtimi.

Nga gjithsej 387 objekte, 216 (55.8 %) janë investitorë persona fizikë, dhe 171 (44.2 %) investitorë objekt janë subjekte afariste.

Në periudhën raportuese është planifikuar ndërtimi i 951 banesave, me sipërfaqe totale të shfrytëzueshme prej 78.892 m2.

TË FUNDIT
8 orë
Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni
3 ditë
Oda Ekonomike kërkon që të vazhdohet projekti për Korridoret
5 ditë
Prezantim i rezultateve për vlerësim të klimës afariste dhe vendit si lokacion për investim
5 ditë
Vitin e kaluar në Maqedoninë e Veriut u regjistruan 23.545 shitblerje të patundshmërive, me vlerë 910 milionë euro
5 ditë
Tatimet, DAP publikoi listën e borxhlinjve

ME TE LEXUARA

8 orë
Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

LEXO MË SHUMË

derivate nafta dizeli benzin

Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

Oda Ekonomike kërkon që të vazhdohet projekti për Korridoret

kompjuter

Prezantim i rezultateve për vlerësim të klimës afariste dhe vendit si lokacion për investim

taksa shtepi kredi

Vitin e kaluar në Maqedoninë e Veriut u regjistruan 23.545 shitblerje të patundshmërive, me vlerë 910 milionë euro

UJP DAP

Tatimet, DAP publikoi listën e borxhlinjve

banka-popullore-800x445-780x439-1

Banka Popullore: Ngadalësimi i mëtejshëm i inflacionit do ta kthejë drejt mesatares historike prej 2%

gjermania-780x470

Gjermania nuk do të lejojë “zona gri” në Ballkanin Perëndimor

derivate nafta dizeli benzin

Lirohet çmim i naftës dhe benzinës në Maqedoninë e Veriut

banka-popullore

Banka Popullore: Investimet e huaja direkte këtë vit janë rreth 3,6 për qind të PBB-së

INFO

NA NDIQ