“Edhe unë mund të humbas punën time”, thotë Bill Gates – teksa flet për të ardhmen e Inteligjencës Artificiale

Picture of INA
INA

18/04/2024

Bill Gates, bashkëthemeluesi i Microsoft, së fundmi shprehu habinë e tij për sofistikimin e modeleve të AI si ChatGPT, duke pranuar aftësitë e tyre të jashtëzakonshme.

Megjithatë, ai pranoi se nuk e kuptonte plotësisht se si këto modele kodojnë informacione komplekse.

Gates theksoi: “Isha shumë skeptik. Nuk e prisja që ChatGPT të bëhej kaq mirë”.

Në një episod të fundit të podcast-it të tij, Gates priti Sam Altman, CEO i OpenAI, për të diskutuar gjendjen aktuale dhe perspektivat e ardhshme të AI.

Dhe duke tërhequr paralele midis të kuptuarit të trurit të njeriut dhe të kuptuarit të funksioneve të brendshme të AI, Altman shprehu optimizëm se përparimet në të kuptuarit e teknologjisë AI do të rrisin zhvillimin dhe aplikimin e saj me kalimin e kohës.

Ai vuri në dukje se kur OpenAI zhvilloi GPT-1, atyre u mungonte një kuptim i thellë se si ose pse funksiononte.

Ndërsa në fjalët e tij mbi AI dhe zhvillimin e saj, Bill Gates theksoi potencialin e tij për të adresuar sfida të rëndësishme shoqërore, të tilla si zgjidhja e çështjeve komplekse sociale dhe transformimi i kujdesit shëndetësor dhe arsimit.

Gates është shprehur gjithashtu edhe rreth efekteve të inteligjencës artificiale të avancuar, veçanërisht në lidhje me “zëvendësimin e vendeve të punës”.

Ai pranoi: “Edhe unë mund të humbas punën time”.

TË FUNDIT
11 orë
Google Maps zbulon përditësimin më të fundit
12 orë
Google shton përdorimin e inteligjencës artificiale në motorin e kërkimit në internet
4 ditë
Facebook dhe Instagram “nën hetim” nga BE, krijojnë varësi te të miturit
5 ditë
Ndalohet një 19-vjeçar në Tetovë, ka shpërndarë materiale raciste dhe ksenofobike
6 ditë
Arrin GPT-4o: Ç’mund të bëjë modeli i ri i inteligjencës artificiale?

ME TE LEXUARA

11 orë
Google Maps zbulon përditësimin më të fundit
12 orë
Google shton përdorimin e inteligjencës artificiale në motorin e kërkimit në internet

LEXO MË SHUMË

google maps

Google Maps zbulon përditësimin më të fundit

google

Google shton përdorimin e inteligjencës artificiale në motorin e kërkimit në internet

rrjete sociale instagram facebook tik tok

Facebook dhe Instagram “nën hetim” nga BE, krijojnë varësi te të miturit

otwarcie-txt-uslugami-w-hakera

Ndalohet një 19-vjeçar në Tetovë, ka shpërndarë materiale raciste dhe ksenofobike

chat-gpt

Arrin GPT-4o: Ç’mund të bëjë modeli i ri i inteligjencës artificiale?

tik tok

TikTok dallon përmbajtjen e krijuar nga Inteligjenca Artificiale

Inteligjenca artificiale AI

Çfarë është AI, si funksionon dhe për çfarë mund të përdoret?

tik tok

Tiktok etiketon përmbajtjet AI, çfarë do të ndodhë me prodhimet e gjeneruara prej saj?

google

Të është vjedhur telefoni, Google ka një zgjidhje për ju për ta gjetur atë

INFO

NA NDIQ