Dimitrov: Integrimi i RMV paraqet test për politikat e BE-së

Zv. kryeministri për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov gjatë mbledhjes së Këshillit Nacional për Euro-integrime deklaroi se çështja e RMV-së paraqet një test për politikat e BE-së kundrejt Ballkanit Perëndimorë. Dimitrov me këtë rast tha se suksesi i RMV-në rrugën e integrimit paraqet dhe sukses të BE-së, në të kundërtën do të paraqes dështim edhe për RMV-në edhe për BE-në, por edhe për bullgarinë.

“Jemi në një situatë për sukses të përbashkët, ose dështim të përbashkët. Maqedonia është një test për politikat e BE-së ndaj Ballkanit perëndimorë.

Për këtë, në rast se arrijmë sukses, suksesi do të jetë i BE-së dhe do të jetë mirë për RMV-në, për rajonin dhe Bulgarinë. Dështimi do të jetë për të gjithë ne, përfshi edhe Republikën e Bullgarisë dhe Bashkimin Evropian”, tha Nikolla Dimitrov, zv. kryeministër për Çështje Evropiane.

Sot edhe ambasadori francez në RMV u shpreh optimist se gjatë presidencës së Francës me BE-në do të ketë përparim në rrugën euro-integruese të Maqedonisë së Veriut.