Sunaj Raimi zgjidhet kryetar i Klubit të Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut”

INA
INA

23/03/2024

Kumanovë, 23.03.2024 – Sot në lokalet e Gjimnazit “Sami Frashëri” – Kumanovë, Klubi i Shkrimtarëve “Jehona e Karadakut” – Kumanovë, e mbajti Kuvendin e 7-të zgjedhor.

Me këtë rast, kryetari i deritashëm, Fatos Rushiti, raportoi për aktivitetet e kryera gjatë mandatit katërvjeçar, duke theksuar faktin se jemi ndër klubet e vetme në mbarë hapësirën shqiptare që funksionojmë pandërprerë më tepër se tri dekada me radhë.

Për çdo vit me nivel është mbajtur manifestimi tradicional “Takimet Poetike të Karadakut”, rregullisht është botuar revista më jetëgjatë kulturore shqiptare në Maqedoninë e Veriut “Doruntina” dhe libra të ndryshme, kryesisht të anëtarëve të klubit.

Pas diskutimeve dhe miratimit të raportit, kuvendarët zgjodhën me unanimitet edhe kryesinë e re të klubit, e cila do të udhëheq në mandatin e ardhshëm katërvjeçarë. Kështu, për kryetar të klubit njëzëri u zgjodh poeti, kantautori dhe profesori universitar Sunaj Raimi, njëri nga anëtarët më të vjetër të klubit, i cili vazhdimisht ka qenë aktiv në të gjitha aktivitetet letrare dhe kulturore – artistike të organizuara në vend dhe jashtë.

Për nënkryetarë u zgjodhën poetët Selajdin Shabani e Arben Ibrahimi, gjithashtu anëtarë shumë aktivë që nga fillimet e para të klubit, kurse për sekretar u zgjodh poeti i ri dhe me perspektivë Emrah Bilalli.
Kryesia e re u zotua se do të vazhdojë me realizimin e plan-programit të paraparë të punës, begatimin e klubit me përmbajtje të reja letrare dhe artistike, si dhe bashkëpunimin me klubet tjera në mbarë hapësirën shqiptare dhe më gjerë.

TË FUNDIT

ME TE LEXUARA

LEXO MË SHUMË

sermet sulejmani

Në kafenenë time më nuk do të flitet për politikë

shkolle klase

Për një vit u mbyllën 14 shkolla në Maqedoninë e Veriut

titanik

Zgjidhet dilema e famshme e skenës ikonike të filmit Titanik?

Ibrahim Kazimi

Romani «Eskadronët e Vdekjes»(kronikë e një kasaphane) -një sakrament historik mbi sakrificën kombëtare…

universiteti-i-tetoves-UT

FOTO/ UT bashkëpunim me institucionet shëndetësore të Republikës Federale të Gjermanisë

enver tivari

Zbulohet urdhri i Enver Hoxhës për masakrën e Tivarit: “T’i zhdukim ose t’i shpërngulim” shqiptarët

perkrenare ilire muze

Arkeologët kroatë e gjejnë një përkrenare ilire, është më shumë se 2500 vjet e vjetër

ilir ikonomi

Ilir Ikonomi, fituesi i Çmimit ‘Lumo Skëndo’ me ‘Apostulli-n’

cerdhe

Mbi 500 edukatore punojnë me status të pazgjidhur

INFO

NA NDIQ